Yogaklasser


Yinyoga (måndagar, onsdagar 17.15-18.45)
Lärare: Jenny Horn

Mycket lugn yoga som fokuserar på stretchövningar. I yinyogan går du in i en position och stannar där i några minuter. Den passiva stretchen verkar direkt på leder, ligament och fascia (bindväv). Det är en mycket lugn och meditativ yogaform och ett utmärkt komplement till mer fysiskt intensiv träning.

För bokning av fast plats (10 gånger) kontakta Jenny på jenny@dinyogapaus.se. Om du har klippkort sker bokningen via TimeCenter. 

 

Kundaliniyoga (måndagar,onsdagar 19.00-20.30)
Lärare: Jenny Horn

I kundaliniyogan är övningarna till stor del enkla, men effektiva, och vi varvar i den här kursen lugna och lite mer fysiskt krävande pass. Andningsövningar och meditation samt en längre vila ingår utöver asanas, dvs. de fysiska övningarna. Yogan stärker våra muskler, ökar vår rörlighet och hjälper oss att hitta lugn och mental balans. Vetenskaplig dokumentation finns som styrker kundaliniyogans positiva effekter på bl.a. stress, ryggproblem, högt blodtryck, migrän, beroenden och kognitiva problem. Yoga både för dig som yogat tidigare och för nybörjare.

För bokning av fast plats (10 gånger) kontakta Jenny på jenny@dinyogapaus.se. Har du klippkort bokar du din plats via TimeCenter.

Vinyasa Yoga in English
(Tuesdays 17.15-18.45 & Sundays 10.30-12.00)

Teacher: Kaho Yanagisawa


Vinyasa Yoga is a popular from of yoga where the postures are linked togethe with breathing in a flowing sequensce. It is commonly referred to as flow yoga and is one of the slightley more physical intense forms of yoga.When needed, you      will of course receive help to modify your poses.


Vinyassa classes offer a variety of postures and develop a strong and balanced bady and a calming awareness of your breathing and your mind.


The Vinyasa classes are held in English.


To book a 10 weeks card ("fast plats"), contact Kaho on kaho@dinyogapaus.se. If you have a punch-ticket, book your place on TimeCenter.


Yoga för seniorer på stol/matta (planeras in efter förfrågan)

Lärare: Boris Moroz

Ett lugnt och avstressande pass där vi varvar enkla fysiska yogaövningar, andningstekniker och meditation. 


Yoga på stol passar bra till seniorer för att man behöver inte sita på mattan med korslagda ben. Målet är att öka livsglädje och vitalitet under många år framöver.

För bokning av kurs (8 gånger) kontakta Boris på boris@dinyogapaus.se. Om du har klippkort sker bokningen via TimeCenter.

 Hathayoga (torsdagar 18.15-19.30 & söndagar 17.00-18.30)
Lärare: Anna Blomqvist

Hathayogan gör kroppen mjuk, stark och flexibel samtidigt som du övar närvaro och får möjlighet till ökad koncentration. Vi använder oss av såväl fysiska asanas (kroppsställningar), vinyasas (rörelseserier) som meditation och andning. Den fysiska delen av klassen ger kroppen inre styrka och balans, samt mjukhet och flexibilitet. Övningarna ger oss en bättre hållning och ökat flöde av energi i kroppen, vilket hjälper oss både i vardagen och i klassens meditation.

Klassen anpassas efter gruppens och individernas behov - både nybörjare som vana utövare välkomnas. Klassen inspireras av den klassiska yogan med fokus på att stilla sinnet, och avslutas med andningsövningar, meditation och vila.


För bokning av fast plats (10 gånger) kontakta Anna på anna.b@dinyogapaus.se. Om du har klippkort sker bokningen via TimeCenter. 

 


Vinyasayoga (ej aktuell för tillfället)

Lärare: Anna Blomqvist


Vinyasa har sin grund i Hatha och fokus på närvaro och andningen är central. Vinyasa är en mer fysisk och dynamisk form av yoga där övergångarna är lite snabbare än i Hatha, det går ut på att skapa ett flöde mellan positionerna med hjälp av andetaget. Man skulle kunna säga att det är meditation i rörelse, som ger ökad styrka, stabilitet och rörlighet i kroppen.

Denna klass är för nybörjare så vi kommer att börja i ett lugnare tempo och fokusera mycket på att det ska bli rätt från början och att arbeta skadeförebyggande. Jag kommer alltid att ge alternativ till positionerna om man vill ha mer avancerat.


För bokning av fast plats 10 veckor, kontakta Anna på anna.b@dinyogapaus.se. Har du klippkort bokar du din plats via TimeCenter.


Yogaterapi

Vi använder de yogiska verktygen från kundaliniyogan mot specifika obalanser som ryggproblem, stress och sömnstörningar. Vi arbetar både med grupper och individuellt. Ett nära samarbete finns med Angela Ardila på Din Paus.


För bokning och frågor om yogaterapi, kontakta oss via mejl till:

jenny@dinyogapaus.se

boris@dinyogapaus.se


Pt-yoga

Individuell yoga utifrån dina förutsättningar.


För bokning och frågor om pt-yoga, kontakta oss via mejl till:

jenny@dinyogapaus.se (kundaliniyoga & yinyoga)

kaho@dinyogapaus.se (Vinyasa yoga, English or Japanese)

boris@dinyogapaus.se (kundaliniyoga)

anna.b@dinyogapaus.se (Vinyasayoga & hathayoga)

info@dinyogapaus.se (allmäna frågor)